Ενημερωση

Το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα μετά την πρώτη ύλη μας είναι το σωστό τηγάνι, που θα μας εξασφαλίσει το σωστό ψήσιμο.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής του τηγανιού μας αλλά και με το ποιο κομμάτι σκοπεύουμε να ψήσουμε, ρυθμίζουμε την ποσότητα της λιπαρής ουσίας, ώστε να μην το παρακάνουμε. Σε γενικές γραμμές, οι χοιρινές μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, ικανό για να μη στεγνώσουν μεν, αλλά και για να ξεροψηθούν απέξω.

Αντικολλητικό: Ιδανικό για πιο ελαφριά μαγειρέματα, καθότι δεν απαιτείται παρά ελάχιστη λιπαρή ουσία. Προτείνεται να μην το χρησιμοποιούμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να έχουμε βάλει ελάχιστο ελαιόλαδο, διότι η αντικολλητική επίστρωση υπάρχει πιθανότητα να χαλάσει. Ακόμη, είμαστε προσεκτικοί με τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε (σπάτουλες, τσιμπίδες κ.λπ.) για να μη χαράξουμε την επίστρωση. Ιδανικά είναι τα ξύλινα ή τα εργαλεία σιλικόνης.

Ανοξείδωτο: Ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι ιδανικό για βαθύ τηγάνισμα, με αρκετό ελαιόλαδο. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας, έτσι ώστε να μην κολλήσει η μπριζόλα. Γι’ αυτόν το λόγο δεν ενδείκνυται παρά ίσως μόνο για τις μπριζόλες από κόντρα, που είναι λιγότερο λιπαρές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανοξείδωτων σκευών, ωστόσο ο καλύτερος είναι το 18/10 (αριθμοί που αφορούν στην περιεκτικότητα σε χρώμιο και νικέλιο). Το νικέλιο αφορά στη γυαλάδα και τη λάμψη, ενώ το χρώμιο εμποδίζει τη διάβρωσή τους.  

Μαντεμένιο: Με μόνο μειονέκτημα το βάρος τους, τα τηγάνια από μαντέμι είναι ιδανικά για σοτάρισμα λεπτών μπριζολών. Το υλικό τους είναι θερμοσυσσωρευτικό και, παρόλο που θεωρούνται πιο «αργά» από άλλα τηγάνια, διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή για περισσότερη ώρα και άρα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στο μαγείρεμα. Αλλο ένα πλεονέκτημα είναι πως τα μαντεμένια τηγάνια με τη χρήση και την προσθήκη λιπαρών ουσιών αποκτούν μια κάποια αντικολλητική επίστρωση κι έτσι μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας ελάχιστο ελαιόλαδο.

Χάλκινο: Εξαιρετικός αγωγός της θερμότητας, ο χαλκός απορροφά τη φωτιά και κάνει το φαγητό να ψήνεται γρήγορα και ομοιόμορφα. Προτιμάμε όσα έχουν επένδυση από κασσίτερο ή ανοξείδωτο ατσάλι, διότι το υλικό αντιδρά με όξινες τροφές. Τα χάλκινα τηγάνια χρειάζονται φροντίδα επειδή διαβρώνονται εύκολα.

Αλουμινένιο: Είναι τηγάνια που «αρπάζουν» εύκολα τη θερμοκρασία και πετυχαίνουμε γρήγορο ψήσιμο. Τα προτιμάμε για πολύ λεπτές μπριζόλες και κυρίως για αποστεωμένες μπριζόλες που δεν χρειάζονται επίμονο ψήσιμο. Επειδή το αλουμίνιο αντιδρά με όξινες τροφές και μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού μας, επιλέγουμε αυτά που έχουν επίστρωση στο εσωτερικό με κάποιο άλλο υλικό, ιδανικά αντικολλητικό.

Η καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή!

1ο κατάστημα
Λεωφόρος Δημοκρατίας 63
Καρδίτσα

2ο κατάστημα
Τρικάλων 202
Καρδίτσα

2441080450

Μπορείτε να πληρώσετε τις παραγγελίες σας και στον χώρο σας, με πιστωτική κάρτα. Τα καταστήματα μας διαθέτουν mobile POS